Suntem Waldorf Sophia Brașov, o grădiniță și școală liberă, un loc în care fiecare copil se va putea dezvolta într-o deplină armonie. Copiii Waldorf își cultivă capacitățile intelectuale, emoționale, fizice și spirituale de a fi indivizi siguri de drumurile lor și de a fi fericiți pe tot parcursul vieții.
În grupele de grădiniță există o atmosferă de familie, ce derivă atât din modul de interacțiune cu dascălul și copii, culorile calde, materialele naturale (lemn, bumbac, lână, mătase), dar și aranjarea spațiului cu elemente ale universului casnic, cu care copilul este deja obișnuit (zona de bucătărie, casa păpușilor și altele). Specific la Waldorf sunt grupele mixte de vârstă, ca într-o mare familie (copilul trecând, pe rând, atât prin etapa de copil mai mic, de care alți copii mai mari au grijă, cât și prin cea de copil mare, care, la rândul său, își asumă responsabilități pentru cei mai mici).
Importanța ritmului
În pedagogia Waldorf ritmul este foarte important, este cel care le dă copiilor sentimentul de siguranță și le transformă în obișnuință unele acțiuni. Copiii răspund puternic la ritm și se simt integrați într-un firesc al vieții. Ritmul antrenează întreaga ființă a copilului, nu doar componenta sa intelectuală. Bazându-se pe aceasta cunoaștere profundă a ființei umane și a legăturilor indisolubile cu natura și cu universul, Rudolf Steiner, fondatorul pedagogiei Waldorf, și-a fundamentat sistemul pedagogic pe o respectare și o aplicare generală a ritmului în educația armonioasă și sănătoasă a copilului, accentuând experiența ritmurilor orei, zilei, lunii, anului.
Un prim exemplu de aplicare a ritmului în activitatea zilnică în grădinița Waldorf este acela că se ține cont de o alternanță necesară, ca într-un proces de respirație, între momentele în care copiii primesc ceva și acumulează (inspirația) și momentele în care ies în afară, sunt lăsați să exteriorizeze (expirația). Dacă aceste tipuri de acțiuni nu sunt alternate în mod echilibrat, copiii fie devin obosiți, palizi, apatici, fie extrem de agitați.
Ritmul este reflectat și în programul zilnic, fiecare zi având o activitate principală – luni desenăm, marți facem pâine, miercuri meșterim, joi facem salată de fructe și vineri pictăm. Copiii au siguranță și predictibilitate în privința programului și asta îi bucură și le dă comfort sufletesc.
Program Grădinița Waldorf
Activități curriculare de bază: joc liber, joc ritmic, joc de degete, jocuri de roluri, basm, teatru de masă și marionete, joc cu roluri, pictură, desen și modelaj, lucru de mână, gospodărit și grădinărit.
Activități extracurriculare: confecționare de obiecte și jucării din lână (cusut, împâslit, țesut)
Micul dejun
Gustare la ora 10:30
Activități curriculare de bază: joc liber, joc ritmic, joc de degete, jocuri de roluri, basm, teatru de masă și marionete, joc cu roluri, pictură, desen și modelaj, lucru de mână, gospodărit și grădinărit. Activități extracurriculare: confecționare de obiecte și jucării din lână (cusut, împâslit, țesut)
Micul dejun
Gustare la ora 10:30
Masa de prânz
Inscriere
Activități curriculare de bază: joc liber, joc ritmic, joc de degete, jocuri de roluri, basm, teatru de masă și marionete, joc cu roluri, pictură, desen și modelaj, lucru de mână, gospodărit și grădinărit. Activități extracurriculare: confecționare de obiecte și jucării din lână (cusut, împâslit, țesut)
Micul dejun
Gustare la ora 10:30
Masa de prânz
Program de odihnă 13:00-15:00 sau Program de activități 13:00-15:00
Gustarea de după-amiază
Politica de reducere
4% reducere pentru plata integrală;
2% reducere pentru plata în 2 rate egale / semestriale;
10% reducere pentru înscrierea celui de-al doilea/ al treilea copil;
1% reducere de loialitate pentru fiecare an de școlarizare petrecut la Waldorf Sophia;
2% reducere pentru recomandarea unui părinte care își înscrie copilul la Waldorf Sophia;
Plafonul de reducere poate ajunge până la 10%, iar în cazul fraților până la 17%.
Se pot acorda burse sociale la cerere în parteneriat cu Asociația părinților.
Valoarea taxei de școlarizare poate fi compensată cu donații și sponsorizări atrase.
Reducerile se acordă numai dacă se respectă termenii de plată stabiliți în contract.