Povestea noastră
Grădinița ”La Turn” are la origine grădinița ce a funcționat între anii 1950-1960 pentru angajații Postăvăriei Române. Astfel, într-un spațiu special construit pentru o grădiniță, și din dorința acționarilor principali ai Postăvăriei Române, a luat ființă Fundația Educațională ”Est”, fiind posibilă astfel reînființarea grădiniței.
Numele nostru
Una dintre construcțiile – punct de reper ale cartierului Pantelimon – îl reprezintă turnul de apă al Postăvăriei Române, restaurat de către Asociația Culturală Make a Point. Numele grădiniței noastre s-a dorit a fi reprezentativ pentru cartierul nostru, sugestiv și ușor de reținut.
Atunci cand am pornit la drum, pentru infiintarea gradinitei, am stiut ca trebuie sa le oferim copiilor tot ce este mai bun si din acest motiv echipa noastra este una de profesionisti. Misiunea Grădiniței ”La Turn” este de a crea un mediu educațional stimulativ, de înaltă calitate, în concordanță cu exigențele părinților.
Într-o atmosferă de familie, caldă și prietenoasă, bazată pe comunicare, toleranță și respect reciproc, copii trăiesc diferite experiențe de învățare care le stimulează curiozitatea și creativitate.
Spațiul grădiniței/Dotări
Grădinița este structurată pe un singur nivel (nu există scări interioare), beneficiind de 6 săli de grupă, vestiar, bucătarie proprie, sală de mese, sală de sport, săli opționale, grupuri sanitare, cabinet medical. Curtea a fost amenajată cu gazon artificial, leagăne, tobogane si jucării de exterior.
Alimentatie: Meniul zilnic al copiilor este preparat in bucatăria proprie, în conditii de igienă stricte și constă într-un meniu sănătos, diversificat și adecvat vârstei. Nu include alimente prăjite, bogate în carbohidrați sau lipide. Este avizat de medicul pediatru.
Meniul include:
- la micul dejun: tartine cu unt și miere, cu telemea, cașcaval, ou fiert, cereale, iaurt, lapte, ceai de fructe;
- la dejun: felul I: ciorbe (de legume, de pui, de curcan, de vită, de cartofi, de perișoare, a la grec) sau supe (cremă de legume, roșii, de pui, cu găluști, chinezească) și felul II (feluri de mâncare tradiționale – ostropel, piureuri, musaca, etc.). Săptămânal cei mici mănâncă carne de pui, curcan, mânzat, șalău;
- la gustarea de la ora 16.00 se servesc deserturi preparate ca acasă: orez cu lapte, griș cu lapte, checuri, prăjituri cu fructe, salam de biscuiți, fursecuri, plăcintă cu mere, dovleac, brânză, rulade;
- la cină: o carne slabă cu o garnitură (orez, legume, piureuri).
*Într-o situație specială, în colaborare cu dvs., vom adapta meniul unei zile, la cerințele respective.
Oferta educațională în anul școlar 2019-2020:
- Grupa mică (3-4 ani): 15 locuri
- Grupa mijlocie (4-5 ani): 15 locuri
- Grupa mare: (5-6 ani): 15 locuri
Oferta educațională în anul școlar 2019-2020 cuprinde 2 variante de programe educaționale:
Programul scurt (07.30-13.30): 1150 ron
Include: activitățI de dezvoltare personală, jocuri șI activitățI liber alese, activitățI pe domenii experiențiale (limbă șI comunicare, științe, om șI societate, estetic șI creactiv, psihomotric).
În fiecare zi se desfășoară opționalul ”just for fun” (limba engleză). În programul mediu sunt incluse micul dejun, gustarea de fructe/legume șI prânzul.
Programul prelungit (07.30-18.30): 1400 ron
Include: activitățI de dezvoltare personală, jocuri șI activitățI liber alese, activitățI pe domenii experențiale (limbă șI comunicare, științe, om șI societate, estetic șI creactiv, psihomotric).
În fiecare zi se desfășoară opționalul ”just for fun” (limba engleză). În programul prelungit sunt incluse micul dejun, gustarea de fructe/legume, prânzul, gustarea de la ora 16.00 șI cina.
Între orele 13.30-15.30 copiii se odihnesc. După-amiază au loc activitățI de dezvoltare personală (diferite opționale: ”joc, prin dans șI mișcare”, ”șah”, ”limba germană”, ”clubul de știință”), jocuri șI activitățI liber alese, activitățI de consolidare.
Toate programele includ în taxa de școlarizare masa:
- programul scurt: 24 ron/zi
- programul lung: 30 ron/zi în cazul în care copilul absentează se scade masa pentru ziua respectivă.
Taxa pentru suport educațional se achită la începutul anului școlar sau la semnarea contractului, dacă înscrierea se face pe parcursul anului școlar.
Pentru copiii care au frecventat grădinița la turn este 50 ron iar pentru cei noi-înscrișI de 100 ron.
Opționalul de limba engleză este inclus în taxă