Comunitatea părinților, Colegiul Pedagogic, membrii Asociației, părinții și educatorii, angajații, pot contribui cu drepturi egale la administrarea Grădiniței, ei îi determină structura socială şi participă la rezolvarea problemelor juridice, financiare, sociale, etc.
Asociaţia poartă denumirea de “ASOCIAŢIA WALDORF – EDUCAȚIE PENTRU VIITOR”
Forma juridică este aceea de asociaţie înscrisă în Registrul asociațiilor și fundațiilor de la Judecătoria Sectorului 1.
Scopul asociaţiei este promovarea, implementarea și dezvoltarea educaţiei alternative, pornind de la principiile pedagogiei Waldorf şi a altor domenii care au la bază principiile elaborate de filozoful şi omul de ştiinţă Rudolf Steiner. Asociaţia are ca scop, de asemenea, înfiinţarea de centre de activităţi, unități de învățământ ante-preșcolar, preșcolar, școlar (de tip creșă, grădiniță, şcoală) cu pedagogie Waldorf.
Adunarea Generală este organul de conducere al asociaţiei, alcătuit din totalitatea membrilor fondatori şi asociaţi.
Asociația este administrată de un Consiliu Director format din 5 până la 9 membri, din care un Președinte și un Vicepreședinte. În cadrul Consiliului Director, 2 sau 3 membri, dar nu mai mult de 40% din numărul efectiv numit, sunt cadre didactice ale centrelor de activităţi și/sau unităților de învățământ Waldorf deţinute de Asociaţie.
Directorul Executiv este desemnat de către consiliul director. Directorul executiv al asociației asigură conducerea curentă a asociației, angajează asociaţia în raporturile cu persoanele fizice şi juridice, private sau de stat, şi are competenţa să execute, cu respectarea ordinii de drept şi a prevederilor prezentului statut, măsurile necesare pentru aducerea la îndeplinire a hotărîrilor Adunării Generale şi Consiliului Director, şi în general pentru buna funcţionare a Asociaţiei.
În situația în care rezonezi cu valorile noastre și îți dorești să contribui la acest proiect, ești invitat să devii membru în Asociație.
Program
- Programul scurt – între orele 8:00 – 13:00 - Taxa lunară 2,100 RON
Programul include:
- Activități curriculare de bază: joc liber, joc ritmic, joc de degete, jocuri de roluri, basm, teatru de masă și marionete, pictură, desen și modelaj, lucru de mână, gospodărit (se frământă și se coace pâine, se taie fructele/legumele și se face salată, etc.);
- Activități extracurriculare: limba engleză sau limba germană o ședință pe săptămână, euritmie o ședință pe săptămână, muzică o ședință pe săptămână;
- Micul dejun la ora 8:30;
- Gustare la ora 10:30;
- Masa de prânz la ora 12:30.
Program lung – între orele 8:00 – 18:30 - Taxa lunară 2,900 RON
Programul include:
- Activități curriculare de bază: joc liber, joc ritmic, joc de degete, jocuri de roluri, basm, teatru de masă și marionete, pictură, desen și modelaj, lucru de mână, gospodărit (se frământă și se coace pâine, se taie fructele/legumele și se face salată, etc.);
- Activități extracurriculare: limba engleză sau limba germană o ședință pe săptămână, euritmie o ședință pe săptămână, muzică o ședință o dată pe săptămână;
- Micul dejun la ora 8:30;
- Gustare la ora 10:30;
- Masa de prânz la ora 12:30;
- Gustare la ora 16:30.
Contractul de școlarizare se semnează pentru un an școlar (10 luni), taxa fiind de 21,000 RON pentru programul scurt și 29,000 RON pentru programul lung.
Pe perioada vacanței pedagogice (iulie și august) plata se va face săptămânal, în funcție de prezența la grupă, și va fi de 750 RON pe săptămână.
Taxa se poate plăti lunar, în prima săptămână a lunii în curs.
În această taxă sunt incluse activitățile extracurriculare (limba străină, euritmia, muzica) și toate materialele necesare la grupă. Nu sunt incluse cheltuielile pentru excursii, vizite la muzee, tabere etc.
Pedagogia Waldorf Christophori
O zi de grădiniță
În alcătuirea programului zilnic este respectat ritmul specific al respiraţiei, care presupune o inspiraţie şi o expiraţie, adică alternanţa dintre concentrare şi relaxare.
Ținând cont de acest lucru, programul unei zile se desfășoară astfel:
- 08.00-08.30 Sosirea copiilor, salutul de dimineață
- 08.30-09.00 Micul dejun
- 09.30-10.15 Jocul liber, ordonarea jucăriilor
- 10.15-10.30 Joc ritmic
- 10.30-10.45 Gustare
- 10.45-12.30 Joc în aer liber/opționale
- 12.30-13.00 Basmul
- 13.00-13.45 Masa de prânz
- 13.45–16.30 Somnul de după-miază
- 16.30–17.00 Gustare
- 17.00-18.30 Jocuri libere și de grup, joc în aer liber