Istoric
Grădinița nr. 196 este parte din rețeaua școlară a unităților de învățământ preșcolar din sectorul 3, București. A fost înființată în anul 1975, cu aria construită de 791 mp, având 10 săli de grupă, bucătărie, oficii, cabinet medical școlar, curte amenajată pentru loc de joacă. În prezent funcționeză cu 8 grupe de program prelungit, un efectiv de 184 de preșcolari, 13 cadre didactice, 9 persoane încadrate pe posturi nedidactice, un administrator de patrimoniu, un administrator financiar și un director.
Dotari
SISTEMUL DE CAMERE VIDEO CU CIRCUIT INCHIS
Unitatea noastra scolara este dotata cu sistem de camere video cu circuit inchis folosindu-se echipamente de ultima generatie de la Navaio si Hikvision.
Cu o monitorizare permanenta, 24 din 24 de ore, putem urmari toate activitatile copiilor dumneavoastra atat pe holuri cat si in curtea institutiei. Pe holuri s-au folosit camere analogice de inalta rezolutie iar pe exteriorul cladirii s-au montat camere IP de 3MP cu IR( pentru noapte). Atat imaginile camerelor analogice cat si camerele IP pot fi vizionate din exteriorul scolii prin intermediul internetului. Capacitatea de stocare a datelor este de cel putin 21 de zile, exact cat impune legea.
Institutia este inregistrata la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal( ANSPDCP) privind inregistrarea si stocarea imaginilor video.
SISTEMUL DE ALARMARE IN CAZ DE EFRACTIE
Extinderea sistemului de alarmare in caz de efractie a fost executat pentru acoperirea tuturor zonelor vulnerabile in caz de efractie.
Sistemul este prevazut cu buton de panica si este conectat atat la dispeceratul de interventii cat si la personalul de conducere al institutiei noastre. Echipele de interventii pot ajunge in cel mult 7 minute de la avertizare.
Toate aceste extinderi au fost executate conform evaluarii de risc la securitatea fizica, pe care institutia noastra a facut-o anul trecut.
Echipamentele instalate, centrala de alarmare in caz de efractie si detectorii, sunt de la Paradox- Canada.
SISTEMUL DE ALARMARE IN CAZ DE INCENDIU
Extinderea sistemului de alarmare in caz de incendiu s-a facut in baza noului „Normativ privind securitatea la incendiu a construcțiilor, Partea a III-a — Instalații de detectare, semnalizare și avertizare”, indicativ P118/3-2015: distanta maxima de parcurs din orice punct al cladirii pana la orice buton- declansator sa nu depaseasca 15 m, cablu de incendiu rezistent la foc timp de 90 de minute.
Din punct de vedere tehnic sistemul este unul mixt, executat atat pe fir cat si wireless, si este conectat la dispeceratul de intervenitii dar si la personalul de conducere al institutiei noastre.
Echipele de interventii pot ajunge in cel mult 7 minute de la avertizare.
Echipamentele folosite sunt de la Schrack si Siemens.
Toate aceste dotari ale institutiei noastre au fost efectuate pentru siguranta si protectia copiiilor dumneavoastra
Activitati Educationale
Activitatile educationale pe care le desfasuram cu micii prescolari se desfăşoară în conformitate cu noul curriculum pentru educaţie timpurie în vigoare şi vizează:
- activitati de educare a limbajului;
- activitati logico-matematice;
- activitati de cunoasterea a mediului inconjurator;
- Dezvoltare socio-emotionala
- Dezvoltare psiho-motrica
- Dezvoltare estetica si creativă
Activitati Extrascolare
Grădiniţa nr. 196 este parte integrată a proiectelor educaţionale de impact în ceea ce priveşte educaţia ecologică, educaţia financiară, educaţia incluzivă precum şi pentru dezvoltarea creativităţii preşcolarilor. Astfel printre activităţile extraşcolare desfăşurate menţionăm:
- proiecte de parteneriat cu teatre şi organizaţii nonguvernamentale care implică activităţi recreative, punerea în scenă de piese de teatru sau activităţi de relaxare pentru copii şi părinţi;
- activităţi care implică educaţie financiară şi anteprenorială – expoziţii cu vânzare, târguri cu vânzare;
- proiecte de educaţie ecologică – ECOTIC, Grădina de Relaxare, Linişte şi Învăţare;
- proiecte care susţin şi încurajează lectura: Să citim 100 de poveşti!
- vizite, excursii, picnicuri;
- concursuri şi competiţii şcolare;
- activitati in aer liber, vizite la muzee, la gradina zoologica, la gradina botanica, la teatru etc.
ACTIVITATI EXTRACURRICULARE
Grădinița nr. 196 își propune să fie o unitate de învățământ modernă, axată pe dezvoltarea competențelor necesare integrării sociale, dezvoltarea cunoștințelor, deprinderilor și atitudinilor manifestate pe cele cinci domenii de dezvoltare (dezvoltare cognitivă; dezvoltare socio-emoțională; dezvoltare fizică, a sănătății și igienei personale; dezvoltarea limbajului și a comunicării; dezvoltarea capacităților și atitudinilor în învățare) precum și pe creșterea calității activităților de educație timpurie. Astfel, începând cu anul școlar 2021-2022 sub coordonarea directorului unității de învățământ, Grădinița nr. 196 desfășoară proiecte internaționale eTwinning (sub egida Erasmus+), acestea reprezentând activități extracurriculare organizate cu succes în colaborare cu părinții și autoritățile locale.