VIZIUNE
În Grădinița Confesională cu PP „Sfântă Ana” promovăm o educație integrală a copiilor, personalizată și edificatoare pentru viață, care formează caractere puternice și comunități autentice.
MISIUNE
Construim un mediu educațional unde fiecare copil este apreciat, înconjurat de afecțiune și încurajat să se dezvolte în conformitate cu propriul potențial, în lumina valorilor umane și creștine.
Oferim o educație de calitate prin desfășurarea unui act educațional de performanță, care să contribuie la formarea unei personalități independente şi creative, la formarea unor copii sănătoși, creativi, eficienți, activi, cooperanți, care să se adapteze ușor la regimul muncii școlare și la orice situație în viață.
La Grădinița Confesională cu PP „Sfânta Ana” Cristos este centrul comunității noastre, în care trăim, iubim, învățăm și creștem.
- Spirit de echipă – a lucra în echipă, a împartăși cunoștințele dobândite pentru dezvoltare organizațională și personală. Spiritul de echipă este un mix de așteptări, satisfacții, motivații puse în comun de către membrii echipei.
- Flexibilitate – în procesul educațional promovăm flexibilitatea și creativitatea.
- Autodisciplina – a avea control asupra propriilor acţiuni, cuvinte, dorinţe împulsuri şi a avea un comportament adecvat oricărei situaţii; a da tot ce ai mai bun în orice împrejurare.
- Curajul – a avea puterea de a face ceea ce este bine şi de a-şi urma propria conştiinţă. Copiii sunt încurajaţi să descopere bucuria jocului şi a cunoașterii, dar și sensul vieții și al lumii.
- Nobleţea – a fi mai bun, mai drept, mai vrednic.
- Transparenţa – contribuie la asigurarea egalităţii de şanse în competiţie şi accesul echitabil la resurse; pune la dispoziția tuturor actorilor procesului instructiv-educativ informaţiile pe care aceştia sunt îndreptăţiţi să le primească, cantitativ și calitativ.
- Integritatea – a avea puterea interioară de a spune adevărul, de a acţiona onest în gând şi în faptă.
- Bunătatea – a arăta grijă şi compasiune, prietenie şi generozitate faţă de ceilalţi.
- Respectul – a arăta consideraţie faţă de oameni, faţă de autorităţi și faţă de propria persoană.
- Responsabilitatea – a duce la îndeplinire cu consecvenţă obligaţiile care revin fiecăruia, asumarea răspunderii pentru propriile acţiuni.
Copiilor li se oferă repere esențiale pentru viață, pentru a putea răspunde provocărilor societății contemporane și a cultiva un ideal;
Nonviolenta este arma celor puternici – promovăm o educație timpurie în şi pentru armonie, toleranţă, solidaritate, respect pentru drepturile copilului.