Scoala IOANID reprezinta locul in care elevii vor capata ceea ce se numea la inceputul secolului XX “educatie aleasa”, un concept generos adaptat exigentelor impuse de realitatea ultimilor ani. O oferta educationala pliata corect pe cerintele Curriculum-ului National pentru Invatamantul Primar, o baza materiala moderna, spatii de educatie si de relaxare generoase, dar mai ales cadre didactice cu experienta nationala si internationala sunt argumentele cu care IOANID isi doreste sa ii convinga pe parinti in alegerea scolii pentru copilul lor.
IOANID isi propune o abordare educationala care se adreseaza deopotriva mintii, emotiei si simturilor, promovand invatarea prin experiment, prin explorare, prin descoperire. Procesul instructiv-educativ din unitatea noastra se realizeaza prin tehnici de predare moderne, creative, inovatoare, interactive, centrate pe elev, cu ajutorul unor materiale si mijloace didactice originale.
DE CE SA ALEGETI CICLUL PRIMAR
- baza materiala a scolii este dotata conform standardelor europene;
- personalul didactic e tanar, pregatit profesional atat in tara, cat si in strainatate, e experimentat si inconjoara elevii cu multa afectiune, intelegere si dedicatie;
- programul se desfasoara dupa Curriculum-ul National, asigurand un invatamant de calitate;
- limba engleza se invata prin metode diversificate, atractive pentru copii;
- cercurile optionale urmaresc dezvoltarea armonioasa a elevilor, incurajandu-le si sprijinindu-le talentele;
- se realizeaza interdisciplinaritatea, dar si transdisciplinaritatea (unele activitati optionale vor fi sustinute de profesorul de specialitate).
Facilitati
Ciclul Primar IOANID se afla pe str. Nicolae Iorga, nr. 21, intr-o cladire monument istoric, restaurata cu strictete si eleganta pentru a reinvia atmosfera unui spatiu reprezentativ pentru perioada interbelica. Locuita mai intai de familia Generalului Eraclie Arion, care a condus la sfarsitul secolului al XIX-lea Serviciul Pirotehnic al Armatei Romane, cladirea a fost finalizata in anul 1885. Interiorul este unul “fascinant, cu elemente pe care cu greu le regasim astazi in alte proprietati similare”. – Mihaela Pana, director companie consultant imobiliara, interviu “Forbes"
Cluburi cu plata
Programul scolarilor include atat activitati cuprinse in Curriculumul National, cat si activitati optionale incluse in programul standard. Parintii care doresc diversificarea programului copilului, dar si aprofundarea unor activitati deja incluse in program, ii pot inscrie pe elevi si la alte activitati optionale care se vor plati separat.
Cluburile optionale cu plata se deruleaza dupa finalizarea programului standard si le permit elevilor sa-si dezvolte aptitudinile si talentele, le starnesc curiozitatea si dorinta pentru cunoastere, ii stimuleaza spre cercetare, spre descoperire individuala.
Sah
Sahul „pune la incercare” inteligenta, perspicacitatea si prezenta de spirit. Copilul este lasat sa observe, sa deduca, sa calculeze, ceea ce ii va permite sa-si dezvolte inteligenta, sa si-o amplifice, incita gandirea lui, ii limpezeste mintea si-i bucura inima.
Caracterul distractiv al jocului de sah ii ofera copilului posibilitatea de a-si pune in valoare si de a-si evidentia capacitatile, favorizand interactiunea tuturor factorilor psihici ce contribuie si influenteaza activitatea de cunoastere, dezvoltarea curiozitatii si dorintei de a dezlega tainele acestuia.
Teatru & Improvizatie
Această modalitate de exprimare artistica are ca scop principal antrenarea mintii si a corpului prin jocuri si exercitii. Creste energia participantului, spiritul de actiune si imbunatateste felul in care actioneaza si reactioneaza. Este o forma de cunoastere si exprimare personala si artistica.Teatrul ajuta dezvoltarea culturii generale si a logicii. Frica de a vorbi si de a se exprima in public va fi diminuata sau complet stearsa, datorita individualizarii si cresterii stimei de sine.
Stiinte pe paine
Beneficiile atelierelor de stiinta pentru copil:
– Copilul tau va explora o lume noua, plina de mister și aventura si in acelasi timp, isi va insusi cunostințe de baza despre lumea inconjuratoare.
– capata incredere in el;
– dezvolta curiozitatea pentru stiinta;
– intelege mai bine fenomene din viata de zi cu zi.
Atelierele noastre ofera copilului tau ocazia sa asculte activ, sa puna intrebari, sa aiba incredere în el, sa experimenteze notiuni despre proprietatile substantelor;
Robotica
Anul acesta activitatea clubului se va axa pe programare de roboti si constructii de subansambluri robotice. O mare parte din activitatea de la clasa va fi dedicata proiectelor. Vom lucra cu roboti programabili prin blocuri de comenzi dar si cu piese si accesorii robotice.
Iata cativa dintre robotii cu care vom lucra: Botley, Artie 3000, Engino, Ozobot, MBot.
Corul scolii
Această modalitate de exprimare artistică are ca scop principal antrenarea minții și a corpului prin jocuri și exerciţii. Crește energia participantului, spiritul de acţiune și îmbunătățește felul în care acționează și reacționează. Este o formă de cunoaștere și exprimare personală și artistică.Teatrul ajută dezvoltarea culturii generale și a logicii. Frica de a vorbi și de a se exprima în public va fi diminuată sau complet ștearsă, datorită individualizării si creșterii stimei de sine.
Limbi străine
Copii au posibilitatea de a studia limba japoneză, chineză, turcă și franceză. Pentru copiii de toate vârstele, noile nevoi, direcții și oportunități sunt cele care îi deschid către lumea largă, abundentă în reguli de viață, principii și valori atrăgătoare.
MindLab
Jocurile de gândire contribuie la îmbunătăţirea abilităţilor cognitive şi la conştientizarea procesului cognitiv, în acelaşi timp ajutând copilul să facă faţă mai bine situaţiilor emoţionale şi sociale.
Experienţa ludică, esenţa programului nostru, este în aceeaşi măsura plăcută, captivantă şi emoţionantă – stimulând puternic motivaţia şi entuziasmul copiilor şi servind ca fundaţie solidă a unui proces de învăţare profundă, bazat pe experiență.
Tenis
Programele de pregatire sportiva sunt destinate tuturor jucatorilor, indiferent de varsta sau nivel de experienta. Selectia, initierea, pregatirea si perfectionarea continua au scopul de a le maximiza acestora potentialul si de a preveni accidentarile specifice. Intreg procesul de pregatire se incadreaza intr-un plan de dezvoltare pe termen lung ca model de lucru, folosindu-se o metoda de predare unitara si activitati interdisciplinare, asigurate de specialisti atestati.